Don't mess with cats - They're lions in disguise


Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε, ότι τα Κεραμιδόγατα, αλλιώς γνωστά και ως Alley Cats, λένε λιγότερα απ’ όσα ξέρουν και καταλαβαίνουν περισσότερα απ’ όσα δείχνουν, ακριβώς όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους που γράφουν, ζωγραφίζουν και δεν βλέπουν τηλεόραση. Τα τραβάει σαν μαγνήτης το διαφορετικό και σχεδόν ψυχαναγκαστικά διαχωρίζουν τους όρους «μοναχικότητα» και «μοναξιά». Μείνε μακριά τους, πραγματικά δεν αξίζει ο κόπος.....

Τα Κεραμιδόγατα είναι δύσκολα και εξαντλητικά, επηρεάζονται διαρκώς από νέες ιδέες, αλλάζουν απόψεις, συγκινούνται με πράγματα φαινομενικά ασήμαντα, ονειρεύονται και αιθεροβατούν εν γνώσει τους, έχουν άποψη, θα σου τρίψουν στη μούρη πράγματα που δε θέλεις ν’ ακούσεις, μόνο και μόνο επειδή ζουν για την ένταση και οι συζητήσεις μαζί τους σπάνια θα σ’ αφήσουν όπως σε βρήκαν, ολόκληρο and in one piece δηλαδή.

Μείνε μακριά τους, είναι καμένα χαρτιά. Μιλάνε πολύ, αυθαδιάζουν, παθιάζονται για μικροπράγματα, θέλουν εναλλαγές, θέλουν γκάζια, ταλαιπωρούν, ζητούν αποδείξεις για τα πάντα και είναι δύσπιστα μπροστά στις εύκολες νίκες. Δεν θ’ αντέξεις την επιμονή με την οποία θ’ απαιτούν την προσοχή, την αφοσίωσή και την αγάπη σου όταν είναι φανερό πως μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτά. Είναι παρανοϊκά, θα σε τρελάνουν, δεν αξίζουν τον κόπο σου.

Έπειτα τα Κεραμιδόγατα πιστεύουν στη μαγεία, στο άπιαστο και ζητάνε πολλά. Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους κι ένα εγώ γιγάντιο όσο η καρδιά τους, απολαμβάνουν τα κομπλιμέντα ανερυθρίαστα και λένε ευθαρσώς «ευχαριστώ, το ξέρω» αντί να προσποιούνται πως κοκκινίζουν. Δεν έχουν ανάγκη από δήθεν μετριοπάθειες, γιατί έμαθαν πως για να αγαπήσεις έναν άλλον άνθρωπο πρέπει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου και δεν ξέρεις πόσο ίδρωσαν γι’ αυτό. Δε θα σου κάνουν τη χάρη, λοιπόν, να κατεβάσουν το κεφάλι.

Μείνε μακριά από Κεραμιδόγατα, γιατί μαζί τους θα μπεις σ' ένα κόσμο, ακαταλαβίστικο. Θα χαίρονται με καραγκιοζιλίκια όπως κινηματογραφικά φιλιά στη μέση του δρόμου και θα σε κρατάνε αγκαλιά όλο το βράδυ χωρίς να τους νοιάζει αν βολεύεσαι ή όχι. Θα σε προσέχουν και θα νοιάζονται αν έφτασες σπίτι, αν είχες δύσκολη μέρα, αν κοιμήθηκες καλά, επειδή τα Κεραμιδόγατα είναι απροσάρμοστα και δεν ξέρουν να λένε αλλιώς το σ’ αγαπώ.

Δίπλα τους θα ξεχάσεις τι θα πει βαρεμάρα κι αυτό είναι όσο εξοντωτικό ακούγεται. Θ’ αγαπήσουν σ’ εσένα αυτά που οι άλλοι μισούν. Δε θα μπορείς ποτέ να προβλέψεις τις αντιδράσεις τους, θα θεωρούν αυτονόητο πως αξίζουν να τα σέβεσαι ακόμα και τις στιγμές που δεν το αξίζουν. Δε θα σ’ αγαπήσουν επειδή σ’ έχουν ανάγκη, τα Κεραμιδόγατα δεν έχουν ανάγκη κανέναν, γνωστό αυτό. Θα σ’ αγαπήσουν γιατί σε διάλεξαν κι αυτή να ξέρεις είναι η χειρότερη αγάπη όλων, αγάπη καταδικαστική και δύσκολα μετά θα μπορέσεις να ξαναζήσεις με άλλον, όταν μυρίσεις το άρωμα τους.

Γι’ αυτό σου λέω, μην πέσεις στην παγίδα τους γιατί όταν συναντήσεις έναν άνθρωπο πολύχρωμο, μετά δεν έχει επιστροφή σ’ έναν κόσμο ασπρόμαυρο. Συνοψίζοντας, don’t mess with cats, they’re lions in disguise.
Στην ανάγκη, άνοιξε την τηλεόραση.Text adapted from the original:Φρόσω Μαγκαφοπούλου - Μην ερωτευτείς ποτέ άνθρωπο που γράφει, ζωγραφίζει ή δε βλέπει τηλεόραση

Click to Share - It Matters!

Comments


DON'T MESS WITH CATS - THEY ARE LIONS IN DISGUISE
Live On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!
Όλες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενο εδώ, γρατζουνίστηκαν responsibly από το * Κεραμιδόγατο
Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)


Forget Me Not - Ακολουθήστε το Κεραμιδόγατο:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ