ΠΤΗΣΗ SpIrtoKoyto_On Air : Τα σύνορα της καρδιάς μας

Πολύ σημαντική και αποκαλυπτική η εκπομπή του Σπιρτόκουτου χτες βράδυ, Τα σύνορα της καρδιάς μας, στο Spirto Web Radio, με ένα σωρό συγκινητικές μαρτυρίες από πρώτο χέρι για την καταστροφή της Σμύρνης.  Προσωπικά, αν και αρκούντως πολιτικοποιημένη, δεν είχα συνειδητοποιήσει την έκταση και το μέγεθος των φρικαλεοτήτων που έγιναν εκεί, βλέποντας μέχρι τώρα το προσφυγικό ψυχρά, από την πλευρά του αμερόληπτου (διάβαζε ανάλγητου) παρατηρητή, σαν ένα πολιτικό ζήτημα περισσότερο, που ζητάει την λύση του, ή σαν ένα είδος ανταλλαγής πληθυσμών και όχι σαν αυτό που πραγματικά ήταν, σαν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δηλαδή, σαν γενοκτονία τρόπον τινά και σαν προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πραγματικά συγκλονιστικές οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και οι ωμότητες της σφαγής εκεί, δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε σήμερα για την "καταστροφή της Σμύρνης" και για τον "διωγμό της Σμύρνης" και αποσιωπούμε τις αγριότητες που συνέβησαν εκεί.  Όχι, δεν ήταν διωγμός, σφαγή ήταν.  Ο Χίτλερ και οι αξιωματούχοι του δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από τους συμμάχους μας, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, οι υπεύθυνοι της σφαγής στη Σμύρνη, πότε θα απολογηθούν στις χιλιάδες οικογένειες που ξεκλήρισαν;  Μιλάω για ευθύνη κράτους προς κράτος βέβαια.

Ειλικρινά, ήταν μια αποκάλυψη για μένα η σημερινή εκπομπή.  Αυτές οι ζωντανές διηγήσεις με άγγιξαν βαθιά, με έφεραν πιο κοντά στα γεγονότα, έζησα έστω και επιδερμικά την φρίκη, διότι τελικά περί φρίκης πρόκειται, όσο κι αν όλο αυτό μας σερβίρεται σαν γεωπολιτικό ζήτημα.  Δεν πρέπει να χαθούν αυτά τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που τα έζησαν και οι οποίοι φεύγοντας από τη ζωή ένας - ένας τα παίρνουν μαζί τους.  Έχουμε ευθύνη αν τα αφήσουμε να χαθούν, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι.

Ελπίζω να κάνει κι άλλες παρόμοιες εκπομπές το Σπιρτόκουτο, να αφυπνίσουμε τον κόσμο, τους νέους πιο ειδικά, που δεν έχουν ιδέα!  Τόσες επιβουλές υπάρχουν γύρω μας, μειονότητες, Πομάκοι, Ίμβρος, κρυπτοχριστιανοί, αιγιαλίτιδα, Ίμια, ων ουκ έστιν αριθμός, δεν θα μας λείψουν τα θέματα.

Θα επανέλθουμε, ε, Σπιρτόκουτο;





Comments


DON'T MESS WITH CATS - THEY ARE LIONS IN DISGUISE
Live On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!
Όλες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενο εδώ, γρατζουνίστηκαν responsibly από το * Κεραμιδόγατο
Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)


Forget Me Not - Ακολουθήστε το Κεραμιδόγατο:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ