10.03.2017 - Don't Mess with Cats: Barbie Gone Bad!

Ακούστε Ζωντανά!
1 Καλησπέρα Σπίρτα μου!  Είμαστε καλά σήμερα;  Δύο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έντεκα μέρες μέχρι την επίσημη είσοδο της άνοιξης, 15 μέρες μέχρι την 25η Μαρτίου, τον φάγαμε και τον Μάρτιο και βαδίζουμε ακάθεκτοι για το Πάσχα.  Είπαμε, δεν θα σας πάρω τα αυτιά για το Πάσχα, παρά μόνο λίγο.  Ίσα-ίσα!
Κατ’ αρχήν να ευχηθώ σε όλες τις εορτάζουσες Χρόνια Πολλά για τις 8 Μαρτίου.  Πολύ σας πάω, βρε κι όχι μόνο!  Όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου! 
Male, female, sometimes camel too!  Όπως έλεγε και ο γνωστός Άραβας, όταν νόμισε ότι τον ρώτησαν για την σεξουαλική του ζωή, όχι τα ελάφια, τα ελάφια τρέχουν πολύ γρήγορα.
 Δυο μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το θέμα της σημερινής εκπομπής είναι οι γυναίκες, αλλά όχι όλες οι γυναίκες.  Μια μερίδα τους μόνο, που όμως είναι αρκετές στον αριθμό, σε βαθμό που πλέον αποτελούν από μόνες τους κοινωνικό φαινόμενο, αλλά όχι και παράδειγμα προς μίμηση.

Το θέμα αυτό προέκυψε αβίαστα, σχεδόν φυσικά, μετά την εκπομπή για τον άνδρα παλαιάς κοπής.  Πολλές οι συζητήσεις που ακολούθησαν και βέβαια πολλές και οι αντιρρήσεις.  Όσοι συμφωνούν με το πρότυπο του άντρα παλαιάς κοπής, άλλοι τόσοι διαφωνούν, τον θεωρούν ρετρό, χωρίς αντίκρισμα και στον βαθμό που υπάρχει, κατάλοιπο μιας άλλης εποχής.

Όμως δεν είναι εκεί το θέμα μας, στην διαφωνία.  Αλλοίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι!  Αυτό που προέκυψε φυσικά, μέσα από τις συζητήσεις αυτές, ήταν τα πρότυπα της σημερινής γυναίκας, τα οποίο ελάχιστα το ακουμπήσαμε στην προηγούμενη εκπομπή, με κίνδυνο να θεωρηθώ ότι μεροληπτώ.  Είπαμε λίγα πράγματα, τι θεωρούν οι άντρες ως σωστή γυναίκα και αυτό ήταν όλο.
Όμως η αλήθεια είναι πάντα στη μέση.  Όσο μερίδιο ευθύνης έχουν οι άντρες που απομακρύνθηκαν από τα κλασσικά πρότυπα αιώνων, για να μην πω χιλιετιών, άλλο τόσο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι γυναίκες, που παλεύοντας για τα κεκτημένα τους, μέσα σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που έφτασαν στο άλλο άκρο, ξεπουλώντας κάποιες φορές τα βασικά χαρακτηριστικά του φύλου τους και την θηλυκή τους υπόσταση.   
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση, να πω ότι όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις εκπομπές του Κεραμιδόγατου, θα παρατηρήσουν ότι ήδη από τις πρώτες εκπομπές ακόμα, αλλά και με όσες επακολούθησαν, μέχρι πρόσφατα, ότι λίγο ως πολύ, έχω αναφερθεί, έστω και ακροθιγώς, στα θέματα που με απασχολούν και τα οποία αναμένεται να μας απασχολήσουν κι εδώ στην εκπομπή.
Ακούγοντας λοιπόν τις μπηχτές που ρίχνω κατά καιρούς, κατά λάθος εξ επίτηδες, έχει κανείς ένα χάρτη των επόμενων εκπομπών.  Γιατί το Κεραμιδόγατο, έχει και ένα κουσούρι.  Δεν του φτάνει να λέει αυτά που λέει, αλλά θέλει και να τα τεκμηριώνει κιόλας, οπότε μια μπηχτή, τι να του κάνει;  Αν δεν την αναλύσουμε, αν δεν την εξαντλήσουμε, κοιτώντας την απ’ όλες τις πλευρές, δεν κάνουμε τίποτα και δεν πάμε πουθενά.
Πάμε να δούμε, τι σας επιφύλαξαν οι μοίρες για σήμερα λοιπόν, εδώ που μπλέξατε μαζί μου.

2 Όπως θα καταλάβατε, δεν θα μιλήσουμε για την Μητέρα Τερέζα σήμερα.  Για τις γυναίκες που παρερμήνευσαν και έχουν χάσει επαφή με την θηλυκή τους υπόσταση θέλω να μιλήσουμε, αλλά να μην παρεξηγηθώ.  Να διευκρινίσω για άλλη μια φορά, ότι μιλάμε για μερίδα του γυναικείου φύλου, όχι για όλες τις γυναίκες συλλήβδην.
Επίσης όταν μιλάμε για ξεπούλημα της θηλυκής υπόστασης, δεν εννοούμε το σεξ-απήλ ή μάλλον δεν εννοούμε μόνο αυτό.  Εννοούμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που έχουν προβλεφθεί από την φύση, να έχει μια γυναίκα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν να κάνουν με την ψυχοσύνθεση της.
Εδώ θα κάνω άλλη μια παύση, επειδή νοιώθω ότι σας έχω βομβαρδίσει με λέξεις άγνωστες για κάποιους, που θα με καταριούνται ή στην καλύτερη θα με σιχτιρίσουν.  Να ένα συλλήβδην εδώ, να ένα τρυφηλότητα στην προηγούμενη εκπομπή, δεν ξέρω, αισθάνομαι έντονη την ανάγκη να φτιάξουμε ένα γλωσσάρι, να μπορούμε να συνεννοούμαστε.
Θα έχετε παρατηρήσει την ολέθρια συνήθεια που έχω να χρησιμοποιώ όλες τις διαθέσιμες λέξεις της ελληνικής γλώσσας και δεν είναι λίγες οι φορές, που έχει τύχει να μιλάω με τα παιδιά μου, και να με διακόπτουν, για να μου ζητήσουν να τους μιλάω ελληνικά αν γίνεται, νομίζοντας ότι μάλλον κάποια άλλη, ξένη γλώσσα είναι αυτά τα ακαταλαβίστικα που τους λέω.  Γλωσσάρι λοιπόν.
Συλλήβδην  λοιπόν σημαίνει όλοι γενικά, χωρίς καμία εξαίρεση.  Γράψτε το κάπου  και φροντίστε να το χρησιμοποιείτε που και που.  Οι ειδικοί λένε, ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις επτά φορές περίπου μια άγνωστη λέξη, τρεις μέρες συνεχόμενα και κατά προτίμηση μέσα σε μία πρόταση, για να πεις ότι την έμαθες και έγινε κτήμα σου.  Λένε και άλλα πολλά, για την χωρική μνήμη και άλλα τέτοια, αλλά ας προσπαθήσουμε να μην ξεφύγουμε από το θέμα μας.
Στο θέμα μας τώρα, θύμα η σύγχρονη γυναίκα, στον αγώνα να της αναγνωριστούν τα αυτονόητα, ξέφυγε.  Και δεν θέλω να γενικεύσω, όταν λέω η σύγχρονη γυναίκα, γιατί δεν έχει να κάνει με καθολικό φαινόμενο.  Μιλάω για μια μερίδα του γυναικείου πληθυσμού μόνο, έτσι;  Το ξεκαθαρίσαμε αυτό.  Μην τα πάρουμε όλα παραμάζωμα.
Θέμα μας λοιπόν απόψε η επιρροή που είχε το πρότυπο της Μπάρμπι, της ηρωίδας των παιδικών μας χρόνων και η εξέλιξη του. Barbie gone bad, δηλαδή η Μπάρμπι τα πήγε άσχημα, απέτυχε.  Διφορούμενος ο τίτλος, μπορεί να το πάρει κανείς, ότι η Μπάρμπι μεγαλώνοντας έγινε κακό κορίτσι, προστυχάντζα, ξέκωλο, bad girl.
Πολλά και διαφορετικά τα προφίλ , που υιοθέτησαν οι σύγχρονες γυναίκες, σήμερα θα ασχοληθούμε με το προφίλ, το οποίο συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό οπαδών, άνδρες και γυναίκες,  και το οποίο η νεολαία θα ακούσετε να το αποκαλεί
bitchy ή bitchy slut ή Slut σκέτο.  Σκύλες λέγονται στα ελληνικά, θα κρατήσουμε όμως το bitch, γιατί μου ακούγεται πιο χαριτωμένο στο αυτί.  Το slut δεν θέλω να το σχολιάσω, παρά μόνο αν μου το ζητήσετε.
Επίσης θα παρατηρήσετε, ότι πιο εύκολα λέω μια «δύσκολη», ντροπιαστική λέξη στα Αγγλικά παρά στην Ελληνικά, αλλά αυτό οφείλεται στον τρόπο που είναι δομημένος ο εγκέφαλος μου και οι νευρικές απολήξεις του, κάτι που μπορεί να αποτελέσει θέμα για επόμενη εκπομπή, αλλά όχι για την σημερινή.  Ενδεχομένως να αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας, για τον αρχαιολόγο του μέλλοντος.
Φύγαμε!

3 Πριν συνεχίσω στα ενδότερα, θέλω να δούμε λίγο αυτό το πρότυπο της Μπάρμπι, με το οποίο μεγαλώσαμε όλες και εδώ, όταν λέω όλες, εννοώ όλες.  Δεν έχει σημασία, αν την έλεγαν Μπάρμπι ή κάπως αλλιώς και αν υπάρχει κάποια από μας που δεν μεγάλωσε με κούκλες, ας σηκώσει το χέρι.
Θα ασχοληθούμε όμως με τον ρόλο της Μπάρμπι και την επιρροή της στην ψυχολογία των κοριτσιών και θα σας εξηγήσω γιατί.  Αφορμή και έναυσμα για να βάλω την Μπάρμπι να βγάλει το φίδι από την τρύπα, στον τίτλο της σημερινής εκπομπής, είναι η επιρροή που έχει ασκήσει σε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.  Εκατομμύρια κομμάτια, δεν ξέρω πόσα, μια διαφορετική περσόνα το καθένα.
Η Μπάρμπι είναι μια κούκλα που ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του πενήντα.  Βάλτε λοιπόν με το μυαλό σας και υπολογίστε, πόσων ετών είναι σήμερα τα κοριτσάκια που γεννήθηκαν στην δεκαετία αυτή.  Εξήντα και βάλε! 
Υπολογίστε τώρα τα κοριτσάκια που γεννήθηκαν στην δεκαετία του εξήντα, στην δεκαετία του εβδομήντα  και ούτω καθεξής.  Βλέπουμε λοιπόν, ότι ένα μεγάλο μέρος του ενεργού γυναικείου πληθυσμού της γης σήμερα, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με το πρότυπο της Μπάρμπι.  Νομίζω της αξίζει να ασχοληθούμε μαζί της.
Η Μπάρμπι λοιπόν όπως είπα, ήταν η πρώτη κούκλα, που συγκέντρωνε ένα σωρό διαφορετικές ιδιότητες.  Η Μπάρμπι του Baywatch, η cheerleader, η δασκάλα, η νύφη, σύζυγος και νοικοκυρά Μπάρμπι (με τον Ken φυσικά), η γιατρός, η κτηνίατρος, η νοσοκόμα, η σχεδιάστρια μόδας, η rock star και ένα σωρό άλλα.
Πρότυπο λοιπόν για εκατομμύρια κοριτσάκια η πολυδιάστατη εικονική προσωπικότητα της, επηρέασε βαθιά την ψυχολογία τους και σε κάποιο μεγάλο βαθμό και την προσωπικότητα τους, γιατί είναι γνωστό το πώς ταυτιζόμαστε με τα πρότυπα που θαυμάζουμε και τελικά υιοθετούμε.
Ως εδώ καλά.  Όμως η Μπάρμπι ανήκε σ’ ένα φανταστικό κόσμο και δεν έδειξε ποτέ να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του αληθινού κόσμου, που ζουν τα κορίτσια καθημερινά.  Η Μπάρμπι δεν κακοποιήθηκε ποτέ, δεν μέθυσε ποτέ, δεν γερνάει, δεν παχαίνει, δεν παθαίνει κατάθλιψη, δεν έχει διατροφικές ή άλλες διαταραχές της προσωπικότητας.  Δεν τρώει ποτέ νουτέλλα, δεν έχει κυτταρίτιδα.  Είναι τέλεια!  Και απογοητεύει.

Διανοούμενη και με καλό γούστο, θα την δεις να συχνάζει σε ακριβά ρεστοράν και μπιστρό, σε βιβλιοθήκες, σε γκαλερί και σε συναυλίες επιπέδου μόνο.  Με καλούς τρόπους, δεν θα την δεις ποτέ πασαλειμμένη με κέτσαπ ή να τρώει παραπάνω απ’ όσο πρέπει.  Κάνει σκι, ιππασία, ξιφομαχία, ιστιοπλοΐα, χορό και όλα τα ευγενή αθλήματα γενικά.
Γκλάμορους από κάθε άποψη, με ιδανικές προς το ανορεξικό αναλογίες, πάντα περιποιημένη, άψογο μαλλί και μακιγιάζ, ντυμένη με απαράμιλλο στυλ και χάρη, καμία σχέση με το πώς είμαστε εμείς, σου φωνάζει από μακριά με περιφρόνηση «πως είσαι έτσι;»
Η Μπάρμπι δεν παίρνει διαζύγιο, δεν έχει εξώγαμο, δεν έχει μονογονεϊκή οικογένεια, δεν έχει εξωσυζυγικές σχέσεις ούτε προγαμιαίες.  Ζει με τον Κεν το τέλειο ρομάντζο, έχουν τον τέλειο γάμο και τα τέλεια παιδιά και ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέσα σε μια ροζ-θαλασσί τσιχλόφουσκα.  Και από αισθήματα;  Τι είναι αυτά;  Πάρτε τα από δω!!!

4 Πρόσφατα διάβασα για μια γυναίκα, που πλήρωσε 80 χιλ. δολάρια σε πλαστικές εγχειρήσεις, για να μοιάσει στην Μπάρμπι και το τελικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό, καθώς κατέληξε να έχει πιο πολύ πλαστικό επάνω της από το original.  Τελικά, είναι να αναρωτιέται κανείς, μήπως είναι καιρός η Μπάρμπι να αρχίσει να προσαρμόζεται και να αρχίσει να μοιάζει περισσότερο με τις υπόλοιπες γυναίκες, αντί να προσπαθούν εκείνες να της μοιάσουν και να μην μπορούν;
Μερικά στατιστικά νούμερα, θα μας δείξουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. 
Το 90% των γυναικών θα ήθελε να αλλάξει κάτι επάνω στην εμφάνιση τους.
Το 81% των κοριτσιών ηλικίας 8-10 ετών ζουν με τον φόβο μήπως μεγαλώνοντας παχύνουν.
Κάθε 15 δευτερόλεπτα μια γυναίκα κακοποιείται.
Το 57% των μουσικών βίντεο  παρουσιάζουν τις γυναίκες σαν σεξουαλικά αντικείμενα, σαν θύματα γενικά και σαν ανεγκέφαλες.
Στον εργασιακό τομέα οι γυναίκες πληρώνονται το 76% του μισθού που παίρνουν αντίστοιχα οι άνδρες σε ίδιες θέσεις.
Μία στις τέσσερεις γυναίκες παρουσιάζει συμπτώματα διατροφικής διαταραχής.
Οι γυναίκες αποτελούν το 51% του πληθυσμού παγκοσμίως, αλλά κατέχουν μόνο το 16% στις κυβερνητικές θέσεις.
Μόνο το 2% των γυναικών πιστεύει ότι είναι όμορφες.
Αν η Μπάρμπι ήταν υπαρκτό πρόσωπο θα είχε δείκτη BMI 16,24, θα ήταν δηλαδή ανορεξική.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και σκέφτεται κανείς, αν θα ήταν χρήσιμο να δούμε την Μπάρμπι, να ζει αυτά τα προβλήματα ή όχι.  Ακούμε τις διάφορες φεμινιστικές οργανώσεις να σκίζουν τα ρούχα τους για μια πιο ρεαλιστική Μπάρμπι και χωρίς να θέλω να πω, ότι είμαι αντίθετη σε μια πιο φιλική, πιο καθημερινή, λιγώτερο δυσπρόσιτη έκδοση της διάσημης κούκλας, δεν έχω πειστεί ακόμα ότι η Μπάρμπι είναι η ρίζα των προβλημάτων της σημερινής γυναίκας.
Γεγονός είναι ότι εκατομμύρια κορίτσια, επηρεασμένα από το πρότυπο της, πιστεύουν ότι το μόνο που χρειάζεται μια γυναίκα, είναι πλατινέ μαλλιά, λευκό αλέκιαστο δέρμα και μεγάλα στήθη, που είναι ένα μεγάλο ψέμα.  Καμία αντίρρηση εδώ.  Αν όμως η εταιρεία αποφάσιζε να βγάλει στην αγορά μια Μπάρμπι με διατροφικές διαταραχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, εθισμένη στο αλκοόλ και τις ουσίες, τι θα λέγαμε τότε;  Ότι προωθεί άσχημα πρότυπα στα παιδιά μας;
Νομίζω λίγος ρεαλισμός εδώ δεν θα έβλαπτε και το να επιρρίπτουμε ευθύνη, για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας και του γυναικείου φύλου σε μια κούκλα, έστω κι αν αυτή είναι ένα ψωνισμένο, υπεροπτικό, ματαιόδοξο. ναρκισσιστικό, ανορεξικό τσουλάκι για πολλά χαστούκια, όπως η Μπάρμπι, εμένα μου ακούγεται μάλλον αφελές.
Αναμφισβήτητα το προϊόν αυτό της Αμερικανικής κουλτούρας και του American lifestyle, επηρέασε εκατομμύρια κορίτσια, τσάντισε όμως και έστειλε στον αντίποδα της, μερικά εκατομμύρια ακόμα, όπως συμβαίνει και με όλα τα πρότυπα.  Τα πρότυπα υπάρχουν για να ταυτίζεσαι ή να τα μισείς.  Αυτή είναι η μοίρα τους, αλλά και η χρησιμότητα τους.

5 Το θέμα ήταν και παραμένει ότι οι γυναίκες, όπως και όλοι, για διάφορους λόγους θα επιλέξουν ένα προφίλ, που συνήθως τις συνοδεύει για ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής τους.  Είτε το προφίλ αυτό οφείλεται στην Μπάρμπι, είτε οφείλεται στους γονείς της κάθε μιας, είτε οφείλεται στο περιβάλλον και τις συνθήκες που μεγάλωσαν είτε ακόμα στην ίδια την ψυχοσύνθεση και την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας, όλες επιλέγουν μια ταυτότητα, που θα τις εκπροσωπεί στις συναλλαγές τους με τους άλλους και προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους ανάλογα.
Ως γυναίκες, δεχτήκαμε επιρροές από κάθε κατεύθυνση, από τις οποίες δεν εξαιρούνται και τα διάφορα φεμινιστικά κινήματα.  Μας είπαν να είμαστε ο εαυτός μας, να μην φοβόμαστε να πούμε την γνώμη μας, να μην ντρεπόμαστε για το σώμα μας, να γίνουμε αποφασιστικές, δυναμικές  και να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.  Άλλη υπόθεση που μας τάισαν με κοκκινοσκουφίτσες, Σταχτοπούτες, Ωραίες κοιμώμενες κι ένα σωρό τέτοια. 
Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε όλες αυτές τις ιστορίες, (τι παράξενο) την ηρωίδα την σώζει την τελευταία στιγμή και πέρα από κάθε προσδοκία ένας άντρας, ένας κυνηγός, ένας πρίγκιπας, ένας άντρας τέλος πάντων.  Η ίδια είναι ανήμπορη, κουλή, καταδικασμένη, παραδομένη στη μοίρα της και το κακό ριζικό της.  Φτιάχνει αυτό καλές, πιστές, υπάκουες και αφοσιωμένες συζύγους; Δεν ξέρω!  Να το δούμε όμως!
Τέλος πάντων, ωραία όλα αυτά τα γνωμικά και οι διδασκαλίες, που μας έκαναν, καμία αντίρρηση, συμφωνώ και επαυξάνω.  Τα ίδια είπα κι εγώ στις κόρες μου και φαντάζομαι κι εσείς στις δικές σας, όσοι έχετε.  Όμως μέσα σ’ όλα, ξέχασαν να μας πουν ένα πράγμα:  Ποτέ (ποτέ όμως) μην προδώσεις την φύση σου.  Εγώ η ίδια που τα λέω αυτά, χρειάστηκε να φάω πολλές φορές τα μούτρα μου, για να το ανακαλύψω αυτό μόνη μου τελικά.  Γιατί η φύση, καλή-καλή, αλλά εκδικείται κιόλας.  Σημειώστε το αυτό κάπου.
Όλοι και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, επηρεασμένοι από όλους αυτούς τους παράγοντες που είπαμε παραπάνω, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, υιοθετούμε ένα προφίλ, με το οποίο πορευόμαστε και οι γυναίκες δεν εξαιρούνται από τον κανόνα.  Για άλλους είναι μάσκα, για άλλους είναι απλά θέμα προτιμήσεων και ιδεολογίας και άλλοι βολεύονται μ’ αυτό, το βρίσκουν πιο αποδοτικό δηλαδή.  Συμφέρει.
Παρατηρώ  λοιπόν, ότι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών σήμερα, έχει υιοθετήσει ένα προφίλ, που πολύ με προβληματίζει.  Μιλάω για το bitchy slut, το πουτανίστικο, που περνιέται για απελευθερωμένο, το τσουλίστικο που πλασάρεται ως σέξυ, την αθυροστομία και την αισχρολογία, που περνιέται για χειραφέτηση, το τσαμπουκαλίστικο όπου η γυναίκα το παίζει κυνηγός, υιοθετώντας αντρικές συμπεριφορές, στον βωμό του ορίζω την ζωή μου και τα θέλω μου, το καριολίκι εντέλει στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα.
Ζητάω συγνώμη από όσους έχουν ευαίσθητα αυτιά, για το slanguage που έπεσε εδώ κατά ριπάς, αλλά πραγματικά δεν γινόταν να βρω καλύτερες λέξεις, για να περιγράψω αυτό που ήθελα να περιγράψω.  Χρεώστε το μου!  Θα ακούσετε κι άλλα.
Γενικά μιλώντας πάντως, θα έλεγα ότι οι γυναίκες, δηλαδή μερίδα γυναικών, μπλέξαμε τους μηρούς μας.  Παρερμηνεύσαμε όλα αυτά τα ωραία που μας δίδαξαν και το πράγμα πήγε κατά διαβόλου, για μια ακόμη φορά.  Είμαστε καταπληκτικοί το ανθρώπινο είδος, στο να παίρνουμε μια φοβερή ιδέα και να την κάνουμε σαν τα μούτρα μας στο τέλος.
Ας βάλουμε λίγη μουσική τώρα, γιατί πραγματικά την χρειάζομαι.  Δεν μου είναι εύκολη η φρασεολογία που χρησιμοποιώ εδώ και κάποιες λέξεις δεν τις έχω ξεστομίσει ποτέ.  Μπορεί να είναι αδυναμία!  Έλα μου όμως που δεν το βλέπω έτσι!

6 Αυτή όλη η τάση με το bitchiness και το πουτανίστικο στυλάκι με προβληματίζει, έλεγα πριν, γιατί αν το πράγμα πάρει έκταση, πραγματικά δεν ξέρω και δεν μπορώ να προβλέψω τις επιπτώσεις στην εξελικτική πορεία μας.  Με τους άνδρες όλο και πιο θηλυπρεπείς και τις γυναίκες όλο και πιο επιθετικές και Sluts, τι να πω;  Πολύ φοβάμαι.  Βλέπω ένα νέο φυλετικό μεσαίωνα μπροστά μου. 
Μας έχω εμπιστοσύνη, γιατί οτιδήποτε γίνει, είμαστε πάντα σε θέση να το αναστρέψουμε, αλλά πάλι, ο τελευταίος μεσαίωνας που ζήσαμε, κράτησε περί τους 10 αιώνες, μην ξεχνάμε.  Ποιος ζει ποιος πεθαίνει δηλαδή.  Πιάσε το αυγό και κούρευτο μου φαίνεται, αλλά τέλος πάντων.
Όμως μην σας μπερδεύω.  Εδώ χρειάζεται μια διευκρίνιση το όλο πράγμα.  Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη δυναμική, χειραφετημένη γυναίκα και στο πουτανίστικο κακέκτυπο της.  Η μέρα με την νύχτα,  Εξηγώ.  Να δούμε που παρερμηνεύσαμε και που όχι.
Κατ’ αρχήν να πω, ότι όταν μια γυναίκα λέει κάτι πραγματικά έξυπνο, θα έχετε ακούσει, τους άνδρες κυρίως, να την αποκαλούν μεγάααλη πουτάνα.  Αυτό όσο προσβλητικό κι αν ακούγεται, δεν είναι.  Είναι εκδήλωση θαυμασμού.  Το ίδιο λέμε και για την κοινή εξυπνάδα.  Λέμε πουτανίτσα.  Είναι ποσοτικό και ποιοτικό το θέμα, με καταλάβατε;  Είναι δηλαδή εκδήλωση θαυμασμού.
Άλλο η έξυπνη, δυναμική γυναίκα και άλλο η bitchy slut.  Η μία έχει επίπεδο, ξέρει πώς να φερθεί, ελέγχει αυτά που λέει και κάνει, είναι πιο ραφιναρισμένη και με τα χρόνια, αποκτώντας εμπειρία, γίνεται καλύτερη.  Η  άλλη δεν έχει επίπεδο, λειτουργεί παρορμητικά, χωρίς να σκέφτεται και τα κίνητρα της είναι γέννημα πικρίας και απογοήτευσης και με τα χρόνια κακοφορμίζει, όπως οι πληγές.  Οι εκδηλώσεις της είναι αφιλτράριστες, πρωτόγονες και αλλοπρόσαλλες και το δράμα την τρέφει.
Η έξυπνη δυναμική γυναίκα θα χρησιμοποιήσει το χιούμορ και τον σαρκασμό για να σου την πει.  Η Bitch Slut θα χρησιμοποιήσει τον εκφοβισμό και την προσβολή.  Οι έξυπνες, δυναμικές, αποφασιστικές γυναίκες είναι εξωστρεφείς, ζωηρές, ανοιχτές, αστείες και ευχάριστες να τις έχεις δίπλα σου και να τις συναναστρέφεσαι.  Η bitch slut δεν είναι.  Αν δεν είναι το κέντρο της προσοχής, μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστη, φαρμακερή, κατίνα και Ρασπούτιν στην δολοπλοκία.  Θα σε κάνει άνω-κάτω.  Την ζωή σου κόλαση μαύρη.
Να δούμε το θέμα της ανεξαρτησίας τώρα.  Δεν είναι καθόλου κακό να είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη, να στέκεται στα δικά της πόδια και στις δυνάμεις της.  Ίσα-ίσα, όλοι το εκτιμούν αυτό, ακόμα και οι άνδρες, αλλά στο πολύ βάθος τους.  Κανείς δεν συμπαθεί τις κλαψο…μούρες, τις κακομοίρες, που κρέμονται από τον εκάστοτε σύζυγο, πατέρα, αδελφό, δεν ξέρω τι, να τους λύσει όλα τα προβλήματα.  Για τις σιντερέλες μιλάω.
Όμως αυτός ο τύπος της ανεξάρτητης γυναίκας, δημιουργεί και τον φθόνο στον αντρικό πληθυσμό και εύκολα μπορεί να την χαρακτηρίσουν σαν bitch ή slut.  Γιατί;  Μα είναι απλό, γιατί η εν λόγω γυναίκα, εκτός που έχει κάποια αδιαμφισβήτητα προσόντα, που τους κάνουν να αισθάνονται μειονεκτικά, επί πλέον δεν τους χρειάζεται κιόλας, δεν τους έχει τόσο ανάγκη και τελικά ο ρόλος τους μπαίνει υπό αμφισβήτηση.  Χαζό, αλλά έτσι είναι.  Το ρίχνουμε στον προμήκη μυελό των ανδρών και προχωράμε.  Αν είσαι λοιπόν αυτό το είδος γυναίκας, εύκολα κάποιο άνδρες θα σε πουν bitch κι ας μην είσαι.
Έπειτα, μια πραγματικά ανεξάρτητη γυναίκα, δεν θα κάνει ποτέ μια σχέση, οδηγούμενη από λόγους ανάγκης ή για λόγους εξασφάλισης.  Θα διαλέξει έναν άντρα, επειδή τον θέλει, όχι επειδή τον χρειάζεται και σίγουρα όχι για να βολευτεί.  Επομένως, αυτό το είδος γυναίκας λέει πιο συχνά το όχι, σε σχέσεις που δεν της πάνε και φυσικά γίνεται αντιπαθητική στα μάτια αυτών που απέρριψε.
Μάλλον, λέω μάλλον, από εκεί θα βγήκε και η σημασιολογική διαφορά ανάμεσα στην πουτάνα και την καριόλα.  Πουτάνα λένε αυτή που πάει με όλους, ενώ καριόλα λένε αυτή που πάει με όλους, εκτός από σένα.
Μουσικό διάλειμμα, γιατί αν συνεχίσω, το χάνετε το Κεραμιδόγατο.  Μουσική κι ένα ποτήρι νερό!

7 Έχουμε πει ότι μια σωστή γυναίκα πρέπει να είναι ανοιχτή και ειλικρινής, να είναι πάντα ο εαυτός της, να μην υποκρίνεται. Εδώ θα σας παραπέμψω  στην πρώτη ή μάλλον στην δεύτερη εκπομπή του Κεραμιδόγατου.  Τέλος πάντων, δεν θυμάμαι, να πάτε να τις ακούσετε και τις δύο, καλό θα σας κάνει μια επανάληψη της διδακτέας ύλης.
Με ακούσατε κάποια στιγμή να λέω, για όλους εκείνους τους τύπους, άνδρες και γυναίκες, που νομίζουν, ότι είναι πολύ μπροστά, τέλος πάντων πιο μπροστά από τους άλλους, και ότι μπορούν να λένε ανοιχτά αυτό που σκέφτονται χωρίς και καλά να μασάνε.  Υποστήριξα λοιπόν τότε με σθένος το δικαίωμα όλων των άλλων, να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες, διότι έχουν κι εκείνοι το δικαίωμα, να αντισταθούν στην απύθμενη βλακεία του εκάστοτε, που νομίζει ότι μπορεί να προσβάλει και να την γλυτώνει, μόνο και μόνο επειδή είναι ο εαυτός του, με την δικαιολογία μάλλον ότι είναι ο εαυτός του.
Κι εγώ θέλω να είμαι ο εαυτός μου και είμαι ο εαυτός μου, αλλά κοίταξε να δεις που δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω τώρα, ποια ακριβώς είμαι!  Σε πετάω στις γραμμές του τραίνου και μετά υποστηρίζω ότι ήταν ατύχημα!  Έτσι απλά!  Θυμάστε που το λέγαμε;
Θέλω να πω, ότι δεν είναι τόσοοοσο απλό να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής και ο εαυτός σου και ότι υπάρχουν προϋποθέσεις.  Μπορείς αυτό να το κάνεις με τις απόψεις σου γενικά, αλλά όταν το ζήτημα αφορά τις γνώμες σου για τους άλλους, εκεί νομίζω ότι μια μονωτική θα βοηθούσε να κρατήσεις το στοματάκι σου κλειστό, ειδικά, ειδικά – το τονίζω, αν κάποιος δεν ζήτησε την γνώμη σου.
Όχι, παιδιά, πραγματικά, αυτό το θέμα με την ειλικρίνεια και το  να εκφράζεις πάντα τις απόψεις σου ανοιχτά, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο ή το κόστος που έχει για τους άλλους, αυτό, δεν θα το καταλάβω ποτέ και μην μπείτε καν στον κόπο να με πείσετε.  Είμαι της άποψης, ότι όταν οι απόψεις σου θίγουν, προσβάλλουν, πληγώνουν, να τις βάλεις εκεί που ξέρεις, τελεία.  Δεν το συζητώ, δεν το διαπραγματεύομαι και μην επιμείνετε άλλο, γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.  
Και για να το κλείσουμε το θέμα, το μπιτσίστικο αντρικό στυλάκι, το δεν κωλώνω εγώ, δεν με νοιάζει αν προσβάλλεσαι και τα λέω σταράτα, έξω από τα δόντια, καμιά αντίρρηση να το κάνεις, στον βαθμό που έχεις ακόμα δόντια, γιατί στον κόσμο υπάρχουν και νευρικοί και δεν είναι σίγουρο ότι θα τα έχεις για πολύ, να κοκορεύεσαι και να πουλάς μούρη και χαρακτήρα, που προφανώς δεν έχεις.   Μην κοιτάς εμάς τους υπομονετικούς, που θα περιμένουμε να σου πέσουν.  Είναι κι άλλοι που επείγονται να στα δώσουν στο χέρι, να τα πάρεις σπίτι μαζί σου. Για τα δόντια μιλάω πάντα.
Μουσική!  Και κάντε με την ευκαιρία και μια εγγραφή στο site.  Πως αλλιώς θα μου πείτε, πόσο βαθιά απεχθάνεστε τις θεωρίες μου, για να σας κάνω αμέσως μετά μπλοκ και μπαν, για ασέβεια προς τους θεσμούς;  Μμμμμ;  Πως;  Άντε, γραφτείτε!  Θέλω να δω, τι σκέφτεστε.  Ξέρετε εσείς, θα το πείτε όμορφα, με τρόπο, με τακτ, όπως σας έμαθα.  Τσάμπα ξοδεύω το σάλιο μου τόσο καιρό;  Θέλω να δω τι μάθατε.  Αλλέ!

8 Κι ερχόμαστε να δούμε λίγο το θέμα της εμφάνισης.  Τι σημαίνει bitchy slut?  Τι είναι το πουτανίστικο, το τσουλίστικο;  Πως ντύνεται δηλαδή ο συγκεκριμένος τύπος γυναίκας;  Διότι συμφωνούμε όλοι πιστεύω ότι το ντύσιμο είναι ένα είδος statement.  Κάνεις μια δήλωση τρόπον τινά στους γύρω σου, τι σόι φρούτο είσαι, με το ντύσιμο.  Το ντύσιμο είναι μέσο έκφρασης, αν και πρέπει να πω, ότι για μερικούς είναι μέσο για να εκφράσουν το τι θα ήθελαν να είναι, αλλά το αφήνουμε αυτό, γιατί είναι τεράστιο θέμα από μόνο του και θα το δούμε σε επόμενη εκπομπή, ευκαιρίας δοθείσης.
Σέξυ ακούω κάποιους να λένε.  Ντύνεται σέξυ.  Πουτανίστικο ακούω άλλους να λένε, τα λέει όλα.  Τσουλίστικο συμπληρώνουν κάποιοι άλλοι.  Λοιπόν στοπ εδώ, μια μικρή παύση, για να κάνουμε μια αναγκαία διευκρίνιση.
Ο λόγος που κάποια πράγματα χαρακτηρίζονται ως πουτανίστικα, είναι επειδή οι εν λόγω επαγγελματίες της νύχτας, σκέφτονται, συμπεριφέρονται, ντύνονται, περπατάνε, μιλάνε, συναλλάσσονται σαν … πουτάνες.  Σιγά την είδηση θα μου πείτε, breaking news, αλλά για να το σκεφτούμε λίγο. 
Τι σημαίνει αυτό;  Πολύ απλά, ότι το πουτανίστικο έχει δικό του στυλ, ύφος και γραμμή, αν μιλάμε για ντύσιμο, τελείως διαφορετικό από αυτό που υιοθετούμε οι υπόλοιπες κοινές θνητές  στην πλειοψηφία μας.  Κατ’ αρχήν είναι κραυγαλέο, για να προσελκύει πελάτες.  Επίσης είναι προκλητικό, για τον ίδιο λόγο και για να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό.  Δεν αφήνουμε τίποτα στην φαντασία και στην τύχη.  Θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι ο πελάτης θα ξέρει από πριν τι θα πάρει, πριν ακόμα την γδύσει. 
Λογικό, αν μιλάμε για επαγγελματία.  Κι εγώ αν πουλούσα κάτι, θα ήθελα να έχει την καλύτερη δυνατή προβολή.  Θα έβαζα το προϊόν μου σε κοινή θέα, χωρίς ψιλά γράμματα και τέτοια.  Αυτό που βλέπεις, αυτό θα πάρεις.  Λογικό και μαρκετίστικα έξυπνο.  Χιλιάδες τα ευρώ που πληρώνουν οι εταιρίες με προϊόντα ευρείας κατανάλωσης για μια θέση στα ράφια του σούπερ-μάρκετ, γνωστό αυτό.
Για να μου πει όμως κάποιος, όλες αυτές που υιοθετούν το πουτανίστικο στυλάκι, που αποσκοπούν, βγάζοντας στην φόρα και σε κοινή θέα, όλα αυτά που έχουν αλλά και ότι δεν έχουν;   Είναι αυτό που λέγαμε πριν με την Μπάρμπι;  Ότι άμα έχεις πλατινέ μαλλί, λευκό δέρμα και μεγάλο στήθος, έχεις εγγυημένη την επιτυχία στη ζωή;
Γιατί το υπερβολικό μακιγιάζ, που τονίζει τα τουρλωτά και καλά αισθησιακά χείλη;  Γιατί το μοιραίο, φιδίσιο βλέμμα, το θαμμένο μέσα στο ρίμελ;  Γιατί τα σχιστά και οι ανατομικές λεπτομέρειες σε δημόσια έκθεση και σε πρώτη προβολή;   Γιατί η 14ποντη γόβα στιλέτο;   Καρνάβαλο θα τις έλεγα εγώ, κάποιες τουλάχιστον, ή φιγούρα που ξέφυγε από σουρεαλιστικό πίνακα, σέξυ θα την πουν άλλοι.  οκ.
Εντάξει, δεν ντύνονται όλες οι Sluts έτσι.  Μερικές υιοθετούν το σοφιστικέ ντύσιμο, το στυλιστικό πρότυπο της δυναμικής business woman, το bossy υφάκι, που δεν σκάει χαμόγελο για κανένα λόγο, άσε που τα πολλά χαμόγελα κάνουν και ρυτίδες.  Η εν λόγω, θα περιβληθεί τα ταγεράκια της, τα κουστουμάκια της, αλλά … το προκλητικό και το ξεκωλέ, δεν θα το αφήσει.  Στενές φούστες με σχισίματα, αβυσσαλέο ντεκολτέ, βαθύ υπαινικτικό βλέμμα, χαμόγελο subzero πολικού κύκλου και το 14ποντο, 14ποντο.  Δεν μπορείς να μην την προσέξεις είτε είσαι άνδρας είτε είσαι γυναίκα!  Οι γυναίκες γιατί θα τους πετάξει τα μάτια έξω με την εμφάνιση της.  Οι άνδρες για τον ίδιο λόγο.
Όμως όλη αυτή η υπερβολή, το σουρεαλιστικό, το συχνά καρτουνίστικο και γενικά το κραυγαλέο της υπόθεσης, μας αφήνουν με ένα ερωτηματικό:  Για ποιο λόγο να θέλει μια γυναίκα να μοιάσει στην Τζέσικα Ράμπιτ, αν δεν αποσκοπεί να παγιδέψει στα δίχτυα της τον  Ρότζερ Ράμπιτ;
Σε λίγο!  Θα με πνίξετε εσείς εδώ!

9 Καλά, στο θέμα του ντυσίματος, υπάρχουν και άλλες υποκατηγορίες, αλλά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με όλες.  Υπάρχουν και κάποιες οι οποίες ντύνονται σαν τα μπάζα, χωρίς να παύουν να είναι sluts, αλλά είπαμε, ο καθένας με την διαταραχούλα του. 
Δεν ξέρω, μπορεί να με βρίσκετε λίγο πουριτανή, αλλά πιστέψτε με, δεν είμαι.  Κάθε άλλο.  Στα θέματα που έχουν ουσία, είμαι πολύ φιλελεύθερη.  Εκεί που θα με δείτε να κολλάω, είναι τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα δήθεν, τους θεατρινισμούς και τις μάσκες. 
Το να ντυθεί μια γυναίκα σε μια δεδομένη στιγμή, ευκαιρίας δοθείσης, κάπως προκλητικά επειδή της πάει και της αρέσει, δεν με πειράζει καθόλου.  Πως ντύνονται τα νεαρά κορίτσια σήμερα;  Και τιραντάκια, και σορτσάκια και πλατούλες και κοιλίτσες έξω και μπουτάκια έξω και όλα.  Και τους πάει!  Και είναι όμορφα! 
Όταν όμως το ντύσιμο είναι στοχευμένο, όταν δεν ντύνεσαι για να είσαι όμορφη και να σε θαυμάζουν, άντρες και γυναίκες και πρώτα απ’ όλους εσύ η ίδια τον εαυτό σου, αλλά για να προκαλέσεις, όταν το ρούχο γίνεται εργαλείο για να περάσεις το προφίλ της μοιραίας γυναίκας, που δεν είσαι, αλλά θα ήθελες να είσαι, τότε το fake επάνω σου κραυγάζει, βοά, κάνει την Μπάρμπι, την πρώτη διδάξασα στο fake να σε ζηλεύει.  Είναι η πρόθεση που σε κάνει να φτηναίνεις και αυτή η πρόθεση πίσω από το ντύσιμο είναι που σε κάνει bitchy slut. 
Διότι κακά τα ψέματα, οι πραγματικά ωραίες, μοιραίες, ερωτικές γυναίκες, το ξέρουν τι είναι και δεν χρειάζονται ακραίες στυλιστικές επιλογές, για να το αποδείξουν.  Οι άλλες είναι που πασχίζουν να πείσουν.  Αυτές που δεν τόχουν και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στην συνολική εμφάνιση τους.  Και το προκλητικό, πουτανίστικο ντύσιμο στην περίπτωση αυτή είναι αναγκαίο, διότι μόνο αν προκαλέσουν θα πάρουν την αντρική επιβεβαίωση, που τόσο απεγνωσμένα χρειάζονται.  Νοσηρή επίκληση για προσοχή το βλέπω εγώ αυτό.
Δίνουν γη και ύδωρ για ένα αντρικό χειροκρότημα και ξέρετε πως τσιμπάνε οι άντρες στην θέα ορισμένων πραγμάτων.  Έτσι το προφίλ της δυναμικής, της γυναίκας που ξέρει να διεκδικεί και δεν μασάει, καταρρέει.  Και μένουμε με μια γυναίκα, με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που μόνο όταν  εκδίδεται, τύποις αλλά και ουσία, αισθάνεται ότι αξίζει και ότι την θέλουν και ότι εντέλει μετράει σαν γυναίκα. 
Που παίζει το τσουλίστικο σε όλα αυτά;  Το τσουλίστικο είναι το ίδιο με το πουτανίστικο, αλλά επί πλέον είναι και φτηνό, χαμηλού επιπέδου, είναι το ντύσιμο της δευτερότριτης, που δεν έχει λεφτά να πάρει εσώρουχο να βάλει, αλλά θέλει το στρασάτο και το γκλιτερ, για να ανέβει στο τραπέζι να χορέψει το Σάββατο, να τραβήξει όλα τα μεθυσμένα αντρικά βλέμματα.  Είναι το κολλητό, που του ξεχειλώνουν οι ραφές, γιατί δεν την χωράει.  Είναι το αίσθημα ότι μετράς σαν γυναίκα, επειδή κάποιος κάγκουρας σε είπε «μανάρα μου» την ώρα που περνούσε, με τη μουσική στο αυτοκίνητο στο διαπασών, καθώς περπατούσες με τα στήθη και τα μπούτια έξω το πρωί, στο καταχείμωνο, για να πας στη δουλειά.  Μπορώ να το περιγράψω καλύτερα;
Όπως είπε ο αρχαίος σοφός, οι όμορφες είναι όμορφες.  Οι υπόλοιπες συνεχίστε να ποστάρετε τα στήθη σας, τα οπίσθια σας και τα εσώρουχα σας στο facebook.  Βάλτε και καμιά λεζάντα από κάτω, συμπληρώνω εγώ, πόσο καυτά θηλυκά είσαστε.  Όλο και κάποιος θα σας πιστέψει και θα τσιμπήσει, βρε κουτά.  Όλα εγώ πια;

10 Κι ερχόμαστε στο επόμενο χαρακτηριστικό του μπιτσίστικου προτύπου, την αθυροστομία και την αισχρολογία.  Φρέσκο σχετικά το φαινόμενο, να ακούς γυναίκες να βρίζουν και να αισχρολογούν, χρησιμοποιώντας εκφράσεις, περίπου ως λαχαναγορίτες, που τους καθυστέρησαν το τιμολόγιο για τα οπωρολαχανικά και τον έγραψε η εφορία.
Όμως ο λαχαναγορίτης είναι ορίτζιναλ, είναι ο εαυτός του, ένας απαίδευτος πλην όμως τίμιος επαγγελματίας, που οι συνθήκες και το σχεδόν καθαρά ανδροκρατούμενο και σκληρό περιβάλλον που ζει και εργάζεται, έχουν διαμορφώσει το γνωστό προφίλ, που θα πει μέρα, αλάνια, αντί για καλημέρα.  Που βρίσκεται ο συσχετισμός ανάμεσα στους δύο;
Μια γυναίκα όμως, εφ’ όσον βέβαια δεν εργάζεται στην λαχαναγορά, που κολλάει σε όλα αυτά;  Τι προσπαθεί να αποδείξει άλλο, από την έλλειψη παιδείας και την έλλειψη αγωγής από τους γονείς στο σπίτι της; Δείχνει αυτό χειραφέτηση;  Αυτό είναι η χειραφετημένη γυναίκα;  Το να αναφέρεται δημόσια μια γυναίκα στις ανατομικές λεπτομέρειες, με το όνομα τους, χωρίς να κοκκινίζει, είναι η νέα χειραφέτηση;  Για να ξέρω δηλαδή, να κάνω ένα update, αν έχω μείνει πίσω.
Είναι η έλλειψη στοιχειώδους αιδούς και η έλλειψη συστολής , στοιχείο χειραφέτησης;  Άμα είναι να το κάνω κι εγώ και όλες!   Την επόμενη φορά που θα επιστρέψει ο άντρας στο σπίτι από την δουλειά, πείτε του «καλώς τα τέτοια μας τα δυο»  … δεν μπορώ να το πω … «καλώς τα δυο» τέλος πάντων.  Κάντε το έτσι για να δούμε πόσο προχωρημένος είναι και πως βλέπει συνολικά το θέμα της γυναικείας χειραφέτησης από την σκοπιά του.  Αν θα πάρει δηλαδή το σιδεροπρίονο, την σέγα ή το πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού.
Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα.  Αν δεν θέλεις την κόρη σου να γυρίζει από το σχολείο και να λέει «γεια σας, αλάνια», δεν μπορεί να λες τέτοια εσύ.  Αν δεν θέλεις ο γιός σου να γυρίζει στο σπίτι και να λέει «μαλάκες, υπάρχει τίποτα για φαί;», δεν γίνεται να μιλάς έτσι εσύ.   Οτιδήποτε άλλο, το μιλάμε μεταξύ μας έτσι, αλλά όχι μπροστά στα παιδιά, είναι το λιγώτερο υποκριτικό, όσο και ανεδαφικό.  Αν είναι λάθος για τα παιδιά, να μιλάνε έτσι, τότε πως είναι σωστό για μας;
Δεν θέλω  να το παίξω Μαρία Μαγδαληνή – μετανοούσα γυνή.  Κι εγώ βρίζω, αλλά μόνο όταν προκληθώ και μόνο όταν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο.  Όταν ο άλλος πάει να με σκοτώσει στο δρόμο, βγαίνοντας από στοπ  και αντί γονυπετής να ζητήσει συγνώμη, βγάλει την χερούκλα του από το παράθυρο και με φιλοδωρήσει με μια πεντάδα, τότε ναι, μου βγαίνει κι εμένα ο incredible hulk και δεν ξέρω τι λέω.  Τρελαίνομαι!  Χάνω τον έλεγχο.   Και βρίζω μεν και θα πω τα χειροτερότερα, αλλά αυτό είναι ένα μέσο εκτόνωσης, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να χειροδικήσω, λόγω σωματικής διάπλασης. 
Όταν σου κάνουν διπλή σφήνα, δύο αυτοκίνητα, ένα από δεξιά κι ένα από αριστερά, σε δρόμο για ένα αυτοκίνητο, τότε το να βρίσεις, ότι και να πεις, μα ότι και να πεις, είναι ίσως πολύ λίγο.  Η ανθρώπινη βλακεία δεν αντιμετωπίζεται έτσι απλά.  Και ναι, όταν δεν έχεις άλλη δυνατότητα να διοχετεύσεις όλη αυτή την οργή, όταν το να βγεις από το αυτοκίνητο και να τους χτυπήσεις το κεφάλι στο πεζοδρόμιο δεν είναι εφικτό, για πρακτικούς λόγους, τότε το να βρίσεις, το να μιλήσεις άσχημα και να χρησιμοποιήσεις βαριές εκφράσεις, είναι μια διέξοδος.  Αλλά αυτό είναι άλλη περίπτωση.
Δεν ξέρω τι νομίζετε, αλλά εγώ δύσκολα θα πειστώ, ότι το να μιλάει μια γυναίκα όπως οι άντρες, είναι στοιχείο πολιτισμού ή κεκτημένο του φεμινιστικού κινήματος.  Εγώ πιστεύω ότι η αιδώς και η συστολή είναι φυσικά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας, φυτεμένα μέσα στο DNA της, εδώ κι εκατομμύρια χρόνια  και όχι επίκτητα χαρακτηριστικά δοσμένα από τις κοινωνικές νόρμες.  Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα στο όνομα της ισότητας.  Δεν είναι αυτό ισότητα!  Και πρέπει κάποιος να το σταματήσει.  Όχι εγώ!  Ο άντρας τους!  Εγώ θα βάλω μουσική!  Και έχω και μια εκπομπή να φέρω σε πέρας.  Ας της βάλουν άλλοι πιπέρι στο στόμα. 

11 Και φτάσαμε αισίως στο προτελευταίο χαρακτηριστικό της νέας μόδας, του bitchy slut.  Το τσαμπουκαλίστικο υφάκι, όπου η άγρια γυναίκα - τίγρης πλέον το παίζει κυνηγός.  Υιοθετεί αντρικές συμπεριφορές, παίρνει πρωτοβουλίες, την πέφτει στα ίσια σ’ όποιον της αρέσει, δεν κωλώνει με το one-night-stand ούτε με τις περιστασιακές σχέσεις, γενικά μεταχειρίζεται τα αρσενικά σαν να είναι τα πουτανάκια της.  Ααααα  και δέρνει δηλαδή.
Διεκδικεί λένε το δικαίωμα της στην σεξουαλικότητα, λέει ο έγκριτος τύπος, Cosmopolitan δηλαδή και τα συναφή.  Σοβαρά;  Έτσι κερδίζεται το δικαίωμα στην σεξουαλικότητα;  Με το να την πέφτεις και να κάθεσαι στον κάθε πικραμένο;  Ο νέος διαφωτισμός είναι αυτό;  Γιατί εμένα μου φαίνεται σαν μια ακόμη έκδοση της επί χρήμασι, αλλά σε freeware?  Τι θα κάνουν οι επί χρήμασι;  Κλέφτρες θα γίνουν;    Διότι θα γίνουν, με τόσο αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται και σε τιμές κάτω του κόστους
Ορίζει την ζωή της και τα θέλω της, λένε.  Όοοοοχι, όχι καλή μου, δεν ορίζεις τίποτα, ορίζεσαι και αυτοπεριορίζεσαι έτσι.  Με το να χαρίζεσαι στον πάσα ένα αδιακρίτως, δεν ανεβαίνεις επίπεδο, κατεβαίνεις, μην αυταπατάσαι.  Μια απλή, απλούστατη slut είσαι, μην μας το παίζεις ιντελιγκέντσια κι έτσι.   Αυτοεπιβεβαίωση ψάχνεις κι εσύ, κουκλίτσα μου, μόνο που ψάχνεις σε λάθος μέρος , λάθος μέρα και με λάθος τρόπο και κοίτα που έχω και δουλειά τώρα και δεν μπορώ να κάθομαι να σου εξηγώ.
Και πας και ενάντια στην φύση σου.  Η φύση πρόβλεψε, να σε πιάνει από την αλογοουρά, εκεί που μαζεύεις αμέριμνη μανιτάρια και σπόρους στο δάσος και να σε σύρει στην σπηλιά του με το ζόρι κι όσο εσύ στο μεταξύ θα αντιστέκεσαι.  Δεν είπε τίποτα για το αντίθετο!  Όλα τα άλλα, τα σκαρφίστηκε το γυναικείο μυαλουδάκι σου.  Λύσσα τα κάνατε και εσύ και η Μπάρμπι!
Που ακούστηκε γυναίκες στα μπαράκια να ψωνίζονται;   Χειραφέτηση σου λέει!  Εγώ ξέρω ότι οι γυναίκες είναι από την φύση τους επιλεκτικές και γι αυτό τους παίρνει και τρεις μέρες στα μαγαζιά, για να ψωνίσουν αυτό που σε έναν άνδρα θα έπαιρνε περίπου 7 λεπτά, λένε οι ανθρωπολόγοι.   Κράτα τα standards σου και τα τακούνια σου ψηλά ήξερα εγώ.  Τι;  Όχι;
Λοιπόν, ακούστε τι πιστεύω.  Μια γυναίκα που αναγκάζεται να βγει στην ελεύθερη αγορά, να κυνηγήσει μόνη της, για μένα είναι παραπάνω από φανερό, ότι μετέρχεται αυτή την λύση, είτε γιατί δεν την θέλει κανείς  είτε γιατί έχει εκείνο τον γνωστό μαγνήτη, και τραβάει επάνω της όλους τους αποτυχημένους.  Μια γυναίκα που έχει ζήτηση, όχι απλά δεν έχει το κίνητρο να ασχοληθεί, αλλά είναι και χάσιμο χρόνου για κείνη, όταν ξέρει ότι γυρίζοντας σπίτι από την δουλειά, θα την περιμένουν 20 αναπάντητες κλίσεις, από αντίστοιχους ενδιαφερόμενους.
Κι έπειτα, αυτή η αφύσικη συμπεριφορά τρομάζει και τους άνδρες.  Έχω ακούσει νεαρά αγόρια να κομπλάρουν με τις επιθετικούλες συμμαθήτριες τους στο σχολείο, που τους την πέφτουν στα ίσια.  Μπερδεύονται, τα χάνουν και ναι μεν ένας άντρας δύσκολα θα πει όχι, στο ευκαιριακό σεξ, όμως αυτό είναι τα θέμα μας;  Ότι φάει κι ότι αρπάξει ο πρωκτός μας;
Και για να το τελειώνουμε κι αυτό το θέμα, αν το ζήτημα είναι το σεξ και δεν προσβλέπεις στο άλλο σου μισό και σε μια ολοκληρωμένη, ανταποδοτική, ουσιαστική σχέση διαρκείας, γιατί δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο να κάνεις πορνό, που θα σε πληρώνουν κιόλας στην τελική;
Μουσικό διάλειμμα.  Όχι για νερό!  Για βότκα πορτοκάλι είναι τώρα το γατί σας.

12 Το τελευταίο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου γυναίκας, είναι το καριολίκι που εκτείνεται πέρα από το σώμα, την εμφάνιση και την συμπεριφορά και κυριεύει την ψυχή και το μυαλό.  Είναι ιός.
Θα παραπέμψω σε προηγούμενο σημείο της εκπομπής, που κάναμε την συνταρακτική αποκάλυψη, ότι ο λόγος που κάποια πράγματα χαρακτηρίζονται ως πουτανίστικα, είναι επειδή οι εν λόγω επαγγελματίες της νύχτας, σκέφτονται, συμπεριφέρονται, ντύνονται, περπατάνε, μιλάνε, συναλλάσσονται σαν … πουτάνες.
Το πουτανίστικο, το τσουλίστικο, όπως θέλετε πέστε το, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και τρόπος ζωής.  Είναι ένα ψυχολογικό προφίλ, που σε διαβρώνει εκ των έσω, σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα.  Είναι η νοοτροπία τέτοια.
Πως περιγράφεται;  Δεν χρειάζεται.  Ξέρουμε όλοι γι αυτό το σύμπτωμα. Είναι η ματαιοδοξία, η ξινίλα και ο κυνισμός στις τέλειες δοσολογίες.
Daddy issues, προβλήματα με τον πατέρα, λένε οι ανθρωπολόγοι και οι μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ένας ασφαλής προγνώστης της μετέπειτα στρέβλωσης της σεξουαλικής συμπεριφοράς.  Δεν την θήλασε η μητέρα της θα πουν άλλοι ειδικοί.  Η Μπάρμπι φταίει για όλα, θα πουν άλλοι.  Υπεραπλουστεύουμε θα πω εγώ, για το τελευταίο.
Για μένα το να είναι μια γυναίκα εύκολη και να υιοθετεί το πουτανίστικο στυλάκι, χωρίς αναστολές και τέτοια, δεν σημαίνει ότι έχει επίγνωση της σεξουαλικότητας της, όπως προσπαθούν να μας περάσουν κάποιοι.  Σημαίνει ότι έχει λόγους που το κάνει αυτό, ότι δηλαδή δεν την παίρνει να κάνει την δύσκολη.  Είναι εύκολη γιατί δεν την παίρνει να είναι δύσκολη.  Καλώς ή κακώς, η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει και επηρεάζει όχι μόνο την στάση των άλλων απέναντι μας, αλλά επηρεάζει και την ίδια την εξέλιξη μας.
Είναι παρατηρημένο, ότι όταν κάποιος υστερεί εμφανισιακά ή έστω νομίζει ότι υστερεί, προσπαθεί να ρίξει το βάρος σε άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, για να υπάρξει εξισορρόπηση δυνάμεων.  Οι πιο αστείοι, εύστροφοι και φιλικοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει στη ζωή μου, δεν βλεπόντουσαν.  Δεν είναι τυχαίο.
Είναι σχεδόν μοιραίο μια γυναίκα που δεν μετράει σαν γυναίκα ή που τέλος πάντων για χ λόγους, που άπτονται της παιδικής της ηλικίας, πιστεύει ότι δεν μετράει, π.χ. αν ο μπαμπάς της δεν της έδινε αρκετή προσοχή, είναι μοιραίο να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και να σκαρφιστεί άλλους τρόπους, να υιοθετήσει μοντέλα όπως αυτό και να περιβληθεί τον μανδύα της γυναίκας που σκοτώνει στο πέρασμα της, αφήνοντας σωρούς θυμάτων ανδρικού φύλου πίσω της, για να αυτοεπιβεβαιωθεί.
Είπα και παραπάνω, ότι όλο αυτό το σεναριάκι, το βλέπω σαν μια επίκληση για προσοχή και πραγματικά κάτι μέσα μου σφίγγεται, γιατί δεν σας κρύβω, με πονάει να βλέπω κάποιον να πέφτει τόσο χαμηλά και να ξεφτιλίζεται, για λίγη πρόσκαιρη αναγνώριση.  Δεν το μπορώ!  Πονάει, πως το λένε;
Κάποιοι σχολιαστές θα πουν ότι το να είναι κανείς επικριτικός με την συγκεκριμένη γυναίκα είναι σεξιστικό και φαλοκρατικό κατάλοιπο του πάλαι ποτέ alpha male, αλλά κάνουν λάθος πιστεύω.  Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο.  Μόνο τα alpha male έχουν κάθε λόγο, να κρίνουν τις γυναίκες που επιλέγουν να φέρουν στη ζωή τους.
Γιατί και οι άνδρες κρίνουν υποσυνείδητα το sluttiness των γυναικών, για κατεξοχήν πρακτικούς λόγους, όπως ακριβώς και οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες σε μια σειρά από σημεία, με το πρότυπο του άλφα, επίσης για καθαρά πρακτικούς λόγους, χωρίς να μπαίνει θέμα επιτίμησης στην εξίσωση.  Θυμάστε την ανελέητη κριτική που ασκήσαμε στους άνδρες, στις προηγούμενες εκπομπές.
Μεγάλο το θέμα, δεν ξέρω τι λέει η εξελικτική ψυχολογία γι αυτό, αν η γυναίκα προσπαθεί με τον τρόπο της και την στάση της να εκδικηθεί τον πατέρα της, την μάνα της, το ανδρικό φύλο για την χαμηλή αυτοεικόνα της.  Η μεγάλη ζημιά για μένα, δεν είναι το προκλητικό ντύσιμο ούτε καν το βρομόστομα ούτε το με ποιους και κάθε πότε κοιμάται.  Το μεγάλο ζήτημα είναι η προστυχιά της ψυχής και του μυαλού.  Η ηθική διάβρωση με απασχολεί και η αδυναμία του συγκεκριμένου τύπου γυναίκας να δεθεί συναισθηματικά, αυτό να μου πει κάποιος πως ξεπερνιέται.  Και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να με πείσει κάποιος, ότι το ωμό, περιστασιακό σεξ και το να βλέπεις τους άντρες σεξιστικά, σαν αντικείμενα, είναι απελευθέρωση.  Εξάρτηση και παθογένεια είναι, αλλά δεν θέλω να το συνεχίσω.
 - Επιστρέφουμε σε λίγο.

13 Να δούμε τώρα λίγο επί τροχάδην, πως βλέπουν οι άντρες αυτόν τον τύπο γυναίκας.  Για τους άνδρες ο όρος Slut είναι, στην πραγματικότητα, ένας ουδέτερος όρος, όπου ένα πρόστυχο κορίτσι συγκεντρώνει τις προτιμήσεις τους και είναι επιθυμητό, ως μια εύκολη λεία, αλλά είναι ανεπιθύμητο για μακροχρόνια σχέση ή γάμο ή παιδιά.
Η Σοσιοπαθολογία έχει έτοιμες τις απαντήσεις και τους αριθμούς, γιατί συμβαίνει αυτό και η ετυμηγορία είναι: οι γυναίκες με έντονο ερωτικό παρελθόν είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο από τις γυναίκες που δεν έχουν αντίστοιχο παρελθόν. 
Μια εξήγηση είναι ότι η γυναίκα με μεγάλο παρελθόν και ποικιλία ερωτικών συντρόφων, θα βαρεθεί πιο εύκολα τον μόνιμο σύντροφο της.  Τα νούμερα λένε, ότι όταν μια γυναίκα έχει 16 ή περισσότερες σχέσεις στο παρελθόν της, οι πιθανότητες ότι ένας γάμος της θα καταλήξει σε διαζύγιο, ανεβαίνει σε ποσοστό πάνω από το 80%!
Άλλες μελέτες πάλι λένε, ότι γυναίκες που χαρακτηρίζονται ή αυτοχαρακτηρίζονται ως Sluts, έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, πράγμα που τις προδιαθέτει για απιστία και κατ’ επέκταση για αστάθεια σε μια έγγαμη σχέση.  Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάζουν τόσο έντονα κάποια αντρικά χαρακτηριστικά στην συμπεριφορά, όπως η επιθετικότητα, η άσχημη γλώσσα κλπ  και οι μετρήσεις λένε, ότι αυτό το είδος γυναίκας, σπάνια θα πέρασε την ηλικία των 13 ή 14 ετών, για να κάνει σεξ για πρώτη φορά.
Βαριούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα έναν άντρα, ενώ παράλληλα προσελκύουν περισσότερο το είδος εκείνο των ανδρών, που δεν ενδιαφέρονται να δεσμευτούν σε μια μονογαμική σχέση ή που τέλος πάντων δεν έχουν τα προσόντα για μόνιμη σχέση.
Από την άλλη, μια γυναίκα με ιστορικό πίσω της, δεν θα εκτιμήσει τόσο το ερωτικό-σεξουαλικό  κομμάτι της σχέσης με έναν καινούριο άντρα, κάτι που θα έκανε το αντίθετο της, την γυναίκα με περιορισμένο ή ανύπαρκτο ερωτικό παρελθόν, να προσκολληθεί επάνω του με Logo στιγμής, με ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς διαρκείας.  Βέβαια εδώ γεννάται το ερώτημα, που θα βρεις αυτή την γυναίκα, όπως έχουν τα πράγματα.  Άλλη υπόθεση αυτή. 
Αυτά δείχνουν οι μετρήσεις και αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους, που ένας άντρας έτοιμος για δέσμευση, θα προτιμήσει την σεξουαλικά άπειρη από την έμπειρη.  Ναι , οι άντρες προτιμούν το τσουλίστικο μοντέλο γυναίκας, την εύκολη λεία που λέγαμε, όταν αναζητούν την περιπέτεια, γιατί δεν χρειάζεται να επενδύσουν πολύ χρόνο, φαιά ουσία και ενέργεια, όση ίσως θα απαιτούσε ένα πιο σεμνό και κατ’ επέκταση πιο δύσκολο μοντέλο γυναίκας.  Πέφτει πιο εύκολα στο κρεβάτι, και οι προσδοκίες της για μακροχρόνια δέσμευση, γάμο και παιδιά είναι από μικρές έως ανύπαρκτες.  Όμως όταν το θέμα έρθει σε επίπεδο δέσμευσης, γάμου και παιδιών, οι προτιμήσεις τους αλλάζουν και η σεμνή ανταγωνίστρια της Bitchy Slut έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ανδρών.
Η απάντηση ίσως βρίσκεται, λένε,  στον προμήκη μυελό των ανδρών, που θεωρείται το αρχαιότερο τμήμα εγκέφαλου στον άνθρωπο, το πρώτο που αναπτύχθηκε, εκείνο που θέλει να κοιμηθεί παραπάνω τα πρωινά της Δευτέρας και τρώει σοκολατάκια στα κρυφά.  Είναι ο γηραιότερος και σοφότερος νους που έχουμε, ηλικίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων ετών. Αυτή η διάνοια έχει όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες να μας καθοδηγήσει για όλη τη ζωή μας, χωρίς να χρειαστεί να σκεφτούμε τίποτα.  Περιέχει μόνο αισθήματα – εσωτερικές ορμές, ένστικτα και αισθήσεις πόνου και χαράς.  Περιέχει πληροφορίες και εμπειρίες καταγεγραμμένες εκατομμυρίων ετών και το να μου ζητήσετε να σας πω με βάση ποια νοητική ή υποσυνείδητη διαδικασία κατευθύνει τους άντρες στα σεμνότερα μοντέλα της αγοράς, είναι μάλλον ανεδαφικό.  Η ουσία είναι ότι το κάνει.
Αυτός πάντως είναι ένας λόγος που οι γυναίκες του προφίλ  αυτού, δεν τους αρέσει να τους βάζουν ταμπέλες και να τις αποκαλούν με το όνομα τους, ακόμα και αν οι ίδιες αυτοχαρακτηρίζονται σαν τέτοιες, σε μια προσπάθεια να εξορκίσουν το κακό και να δείξουν ότι δεν τις ενοχλεί.  
Είναι ο ίδιος λόγος που στην πλειοψηφία τους, αν ερωτηθούν, θα πουν ψέματα σε ότι αφορά τον αριθμό των σχέσεων που είχαν.  Γιατί πέρα από προκαταλήψεις δεισιδαιμονίες, αφορισμούς και φεμινιστικά μανιφέστα, μέσα τους και οι ίδιες στο βάθος τους πιστεύουν, ότι ένας άντρας θα τους φερθεί καλύτερα, αν τις δει σαν την τίμια γυναίκα – σύντροφο και μελλοντική μάνα των παιδιών του.
Καταλήγοντας, οι αριθμοί δείχνουν ότι οι Sluts φαίνεται να είναι μια αποτυχημένη στρατηγική επένδυση, όταν ψάχνει κάποιος μια μακροχρόνια δέσμευση, αλλά πάλι όπως λένε, μην υποτιμάς ποτέ την δύναμη που έχει το κάτω κεφάλι ενός άνδρα, να θολώσει την κρίση του πάνω.
Προτελευταίο μουσικό κομμάτι και βαθιά αναπνοή.

14 Η εκπομπή μας, όπως μάλλον θα καταλάβατε, έφτασε στο τέλος της γι απόψε, σπίρτα μου.  Δεν ξέρω τι συμπέρασμα βγάλατε από αυτά που είπαμε απόψε, δεν ξέρω καν από ποια μεριά του τραπεζιού κάθεστε  και αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, με τα συμπεράσματα και τις αγωνίες του Κεραμιδόγατου.
Δεν ξέρω πως το βλέπετε το όλο θέμα με το Bitchiness και το Sluttiness, αν το βλέπετε σαν εξέλιξη ή σαν πισωγύρισμα στην εξελικτική πορεία μας, σαν απελευθέρωση και χειραφέτηση της γυναίκας ή σαν κατάπτωση.  Δεν ξέρω επίσης τι θα συμβεί στο μέλλον,  αν δηλαδή το μοντέλο αυτό θα καθιερωθεί ή αν θα περιθωριοποιηθεί.   Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε σας.  Έκαστος κατά την κρίση του.
Το Κεραμιδόγατο, είναι φανερό νομίζω, ότι σε ότι αφορά της γυναίκες, είναι … άντρας παλαιάς κοπής.  Δεν απονέμει τον   τίτλο της γυναίκας έτσι αβασάνιστα, αν δεν συντρέχουν λόγοι.  Το θέμα δεν είναι αν γεννήθηκε κάποια γυναίκα, από την βιολογική σκοπιά, αλλά αν διατηρεί τα ψυχοσωματικά χαρακτηριστικά του φύλου της. 
Αν οι συμπεριφορές αυτές είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαφορών, πάει καλά, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, ενδεχομένως και τα πόδια.  Αν όμως είναι θέμα επιλογής … κορίτσια, πάρτε το αλλιώς, δεν συμφέρει.  Το πουτανίστικο είναι καλό, μόνο όταν πρόκειται για το κρεβάτι, όχι για έξω.  Και επί τέλους απελευθερωθείτε!  Δεν είναι ντροπή να είναι μια γυναίκα συνεσταλμένη και σεμνή.  Τίτλος είναι.  Ρωτήστε τον άντρα σας, αν δεν με πιστεύετε.  Εκείνος ξέρει.
Εμείς θα ανανεώσουμε όπως πάντα τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης ανάμεσα μας και το ραντεβού μας, για την επόμενη Παρασκευή, στις 7 το βράδυ.
Εγώ θα σας πω καληνύχτα στο σημείο αυτό, θυμίζοντας στους αφηρημένους,  ότι η εκπομπή Don’t Mess with Cats σερβίρεται σε επανάληψη αύριο Σάββατο, όπως και κάθε Σάββατο, στις 10 το πρωί, αχάραγα, με τον πρώτο καφέ.  Εσείς να σιγουρευτείτε ότι θα φέρετε το κέικ.
Δεν φεύγουμε, μένουμε εδώ και ακούμε Μιχάλη Μαυροβουνιώτη και Ρεμπέτικους Δρόμους στις  9.  Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν εγγραφή, τα έχουμε ξαναπεί, στο site του spirto web radio, να κάνουν εγγραφή τώρα.  Μπορείτε μετά να συμμετέχετε ενεργά στις εκπομπές του Spirto Web Radio, παραθέτοντας τα σχόλια σας και τις απόψεις σας.  Η γνώμη σας και τα σχόλια σας είναι σημαντικά.  Μην τα υποτιμάτε!
Μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκπομπές στο Σπιρτολόγιο, εκεί που λέει Πρόγραμμα.  Δεν ξεχνάμε ότι το Spirto Web Radio και οι παραγωγοί του, σας κρατούν συντροφιά  24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, με εκπομπές καθημερινά και με την καλύτερη μουσική, τώρα και με τις αγαπημένες σας εκπομπές, αν τις χάσατε, σε επανάληψη, τις πρωινές ώρες, 10 με 2.
Επίσης, αν είσαστε τύπος που του αρέσει η μουσική και πιστεύετε ότι οι μουσικές σας γνώσεις ξεπερνούν τον μέσο όρο, αν έχετε  άνεση  λόγου και χιούμορ, είσαστε  ετοιμόλογοι και δεν κολλάτε, τότε ίσως υπάρχει ένας ρόλος για σας, από την θέση του ραδιοφωνικού παραγωγού στο Spirto Web Radio.
Μπαίνετε στο site του σπίρτου www.spirtowebradio.com κι εκεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, πως θα γίνετε our next crazy diamond.
Ένα τελευταίο, μουσικό κομμάτι για το δρόμο.  15







Comments


DON'T MESS WITH CATS - THEY ARE LIONS IN DISGUISE
Live On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!
Όλες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενο εδώ, γρατζουνίστηκαν responsibly από το * Κεραμιδόγατο
Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)


Forget Me Not - Ακολουθήστε το Κεραμιδόγατο:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ