Read My Lips! Not my shirt! MY LIPS!!! 05.01.2018 Time - A precious commodity


TIME - A PRECIOUS COMMODITY

Καλησπέρες Σπίρτα μου και Καλή μας Χρονιά εύχομαι σε όλους!  Με υγεία πάνω απ’ όλα, αγάπη αμέσως μετά και ναι, και το τζόκερ, όσοι θέλετε.

Κορυφώθηκε η εορταστική περίοδος, με την είσοδο του νέου χρόνου, τα Φώτα μας έμειναν για αύριο και η υπόθεση μπορεί να πάει για το αρχείο.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά όλες οι τελευταίες εκπομπές του γατιού της καρδιάς σας, είναι παραμονές κάποιας γιορτής.  Παραμονές του Ραδιομαραθώνιου και των Χριστουγέννων η εκπομπή στις 22, παραμονές πρωτοχρονιάς η εκπομπή στις 29, παραμονή των Φώτων η εκπομπή σήμερα.  Αισθάνομαι βαρύ στους ώμους μου το βάρος της ευθύνης, να προλογίζω με την εκπομπή μου τέτοιες μεγάλες στιγμές, αλλά θα τα βολέψουμε πιστεύω, με λίγη βοήθεια από σας.  Την υπομονή σας εννοώ, όταν λέω βοήθεια.

Α, και την εγγραφή σας στο site του spirto web radio θέλω.  Δεν είναι κάτι δύσκολο, μπαίνετε στο site του σταθμού, www.spirtowebradio.com είναι και πατάτε εκεί που λέει Login/Σύνδεση.  Μπορείτε μετά να σχολιάζετε ελεύθερα, να λέτε την γνώμη σας και να ζητήσετε και τα αγαπημένα σας τραγούδια, αν θέλετε. Άντε, μην κάθεστε, μπορείτε να το κάνετε όσο με ακούτε.

Με μια κλήρωση ξεκινάει η χρονιά στο Spirto Web Radio, γιατί ο Άη-Βασίλης, πώς να το κάνουμε, είναι Σπίρτο.  Στέλνοντας μας τις ευχές σας στην σελίδα του Spirto Web Radio στο Facebook ή στα σχόλια της εκπομπής Τα Καίσαρος Καίσαρι, συμμετέχετε στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ, 8 με 10 στην εκπομπή.  Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο site του σταθμού, αλλά και στο Facebook.

Κατά τα άλλα, πολλές οι ευχές που ανταλλάξαμε με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου, όσοι μας ακολουθούν στο Facebook θα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα εορταστικά - μουσικά βίντεο των παραγωγών του σταθμού.  Με Brenda Lee και θέμα το Jingle bell rock, ο Nostos, να μεθύσει τον Άη-βασίλη επιχειρεί το Spirtokoyto με Run Run Rudolph, με τα Angry Birds η Αγγελίνα, με Let it Snow και Dean Martin η Νανά Τσούμα, με Sonata Arctica και Sarajevo ο Konstantinos RVS, με epic rock και Xenon Symphony ο Δημήτρης Νάνος, με το Adeste Fideles η Ρέα Ζαννό, τελευταίο και μη εξαιρετέο το γατί, στέλνει τις ευχές του με Linkin Park.

Τελικά, θα συμφωνήσετε μαζί μου πιστεύω, ότι μια πολυμορφικότητα και μια πολυφωνία την έχουμε σαν σταθμός!  Αν μάλιστα σκεφτείτε ότι από ένα λάθος χειρισμό του γατιού εδώ, έπαιξε μέχρι και Μπραμς από τα μικρόφωνα του σταθμού κάποια στιγμή, θα συμφωνήσετε ότι τόχουμε.  Που το βάλαμε δεν ξέρουμε, αλλά ότι τόχουμε είναι σίγουρο.

Μιλώντας για τα εορταστικά βίντεο, το βίντεο του Κεραμιδόγατου έπιασε το ζήτημα με τον χρόνο και την αξία που έχουν τα 86400 δευτερόλεπτα που μας χαρίζει η κάθε μέρα.  Obsessed με τον χρόνο το τετράποδο, ρωτάει, τι σκέπτεστε να κάνετε με τα 86400 δευτερόλεπτα που θα φέρουν μαζί τους η κάθε μία από τις 365 μέρες του 2018, που συνολικά φτάνουν τα 31.536.000 δευτερόλεπτα.

  • Αν θέλεις λέει να μάθεις την αξία που έχει ένας χρόνος, ρώτησε τον φοιτητή που απέτυχε στην εξεταστική.
  • Αν θέλεις να μάθεις την αξία που έχει ένας μήνας, ρώτησε την μητέρα που έφερε στον κόσμο ένα πρόωρο μωράκι.
  • Αν θέλεις να μάθεις την αξία που έχει μία ημέρα, ρώτησε τον εργάτη που έχει να ταΐσει έξη στόματα.
  • Αν θέλεις να μάθεις την αξία που έχει μία ώρα, ρώτα τους ερωτευμένους που ανυπομονούν να συναντηθούν.
  • Αν πάλι θέλεις να μάθεις την αξία που έχει ένα λεπτό, ρώτα αυτόν που μόλις έχασε το τραίνο, το λεωφορείο, το αεροπλάνο, το ίδιο κάνει.
  • Αν θέλεις να μάθεις την αξία που έχει ένα δευτερόλεπτο, ρώτα αυτόν που επέζησε από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.  Αυτός ξέρει να σου πει.
  • Και τέλος, αν θέλεις να μάθεις την αξία που έχει ένα δέκατο του δευτερολέπτου, ρώτα τον αθλητή που κέρδισε το αργυρό στους Ολυμπιακούς.  Κι αυτός ξέρει.

Κάθε καινούρια μέρα έρχεται και φέρνει μαζί της ένα δώρο, 24 ώρες, 1440 λεπτά, 86400 δευτερόλεπτα.  Μεταφορά υπολοίπου δεν ισχύει.  Ότι κάναμε κάναμε, ότι δεν κάναμε, δεν το κάναμε.  Το βράδυ το κοντέρ μηδενίζει και την άλλη μέρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Είναι αυτό που θα με ακούσετε συχνά να λέω, όταν μου λένε «Μην κάνεις έτσι, κι αύριο μέρα είναι!».  Ναι, κι αύριο μέρα είναι αλλά η αυριανή μέρα.  Η σημερινή τελείωσε.  Ή αντίστοιχα αυτό που λένε στις πωλήσεις.  Η πώληση που δεν έγινε σήμερα, χάθηκε για πάντα.  Η πώληση που θα γίνει αύριο καταγράφεται στην αυριανή, όχι στην σημερινή.

Συμβαίνει να περνάμε την μισή ή και όλη την ζωή μας περιμένοντας.  Περιμένουμε όλη την εβδομάδα, να έρθει η Παρασκευή, όλο τον χρόνο να έρθει το καλοκαίρι, όλη μας την ζωή περιμένοντας την ευτυχία να μας χτυπήσει την πόρτα, τις καλύτερες μέρες.  Όμως, είναι αυτός ο τρόπος;  Μήπως περιμένοντας, ξεχνάμε στο μεταξύ να ζήσουμε;  Η ζωή δεν περιμένει.  Η ζωή περνά και χάνεται, λέει ένα τραγούδι.

Η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει, ενόσω εσύ είσαι απασχολημένος κάνοντας άλλα πλάνα, είναι μια φράση που αποδίδεται στον John Lennon, αλλά που είπε ο Allen Saunders.  Και έγινε και τραγούδι, Beautiful boy (Darling Boy).  Από τον John Lennon, όχι από τον Allen Saunders.  Το ακούμε.  Από τον Ben Harper, όχι από τον John Lennon.
Πφφ, μπέρδεμα!









DON'T MESS WITH CATS - They are lions in disguise
On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!

Το post γρατζουνίστηκε responsibly από το * Κεραμιδόγατο

Για όσους δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές Don't Mess with Cats με το Κεραμιδόγατο - The Alley Cat, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)



DON'T MESS WITH CATS - THEY ARE LIONS IN DISGUISE
Live On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!
Όλες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενο εδώ, γρατζουνίστηκαν responsibly από το * Κεραμιδόγατο
Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)


Forget Me Not - Ακολουθήστε το Κεραμιδόγατο:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ