Read My Lips! Not my shirt! MY LIPS!!! 26.01.2018 - We live to shuffle

We live to shuffle!

Σπίρτα, καλησπέρα!
Αυτή την εβδομάδα προβληματίστηκα πολύ με το θέμα της σημερινής εκπομπής.  Όχι ότι μας λείπουν τα θέματα, άπειρα τα ζητήματα που με απασχολούν και που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, αλλά κάπου δεν ξέρω, νομίζω ότι μας κούρασαν οι εξαντλητικές αναλύσεις και είπα να το πάμε πιο χαλαρά.

Μπορεί να φαίνεται σχετικά απλό αυτό που κάνουμε κάθε Παρασκευή, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι.  Ευχάριστο είναι! Για μένα τουλάχιστον, ελπίζω και για σας, αλλά απλό, όχι, δεν το λες.  Πολύ διάβασμα, πολλή έρευνα, πολλή προσπάθεια να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές ενός θέματος, μόνο απλό δεν το λες.

Πήρα μάλιστα αφορμή από αυτό, για ένα βιντεάκι που έφτιαξα, αλλά και για τον τίτλο της εκπομπής, We live to shuffle.  Διφορούμενος ο τίτλος, γιατί ενώ shuffle είναι ένας πολύ ζωηρός χορός, που πολύ μου αρέσει, παράλληλα, shuffle στην κυριολεξία σημαίνει το ανακάτεμα, το μπέρδεμα αν θέλετε, ή και το σύρσιμο σε κάποιες περιπτώσεις και το συμπέρασμα εναπόκειται στο πως το βλέπει ο καθένας μας.

Προσπαθώντας λοιπόν να αποφασίσω το θέμα της σημερινής εκπομπής, σκεφτόμουν αυτά που είπαμε στις προηγούμενες εκπομπές. Μιλήσαμε στις προηγούμενες 2 εκπομπές για τις έγγαμες σχέσεις και πρέπει να πω, ότι δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις το όλο θέμα.  Σκέψεις που δεν είχαμε τον χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα κι ας κάναμε 2 εκπομπές.

Ένα από τα θέματα που περάσαμε επί τροχάδην, ήταν το πώς δυναμώνει κανείς μια σχέση που πνέει τα λοίσθια.  Δυναμώνει κατ’ αρχήν;  Πώς να αναστήσεις τον πεθαμένο;   Με τεχνητές αναπνοές;  Να του δώσεις το φιλί της ζωής;  Ακούγεται λίγο αστείο.

Και έχω παρατηρήσει και το άλλο.  Δεν ξέρω για ποιους το επτά είναι ο τυχερός αριθμός, αλλά κάτι συμβαίνει, δεν ξέρω ακριβώς τι και οι σχέσεις στα επτά χρόνια ή χαλάνε ή συνεχίζονται.  Είναι ένα κομβικό σημείο το επτά κι όποιος ξέρει να μου πει περισσότερα, πως γίνεται αυτό, θα του χρωστάω χάρη.

Και είναι άλλες φορές πάλι που τα παιδιά, αντί να δέσουν το ζευγάρι, αντί να το φέρουν πιο κοντά, το αποξενώνουν.  Είτε γιατί η προσοχή και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τον άλλο σύντροφο στα παιδιά είτε γιατί λόγω των πολλών υποχρεώσεων, ο ένας από τους δύο ή και οι δύο εγκαταλείπουν τον εαυτό τους, παραμερίζοντας τις προσωπικές ανάγκες του για φροντίδα και περιποίηση ο καθένας.

Είμαι σίγουρη ότι τα έχετε ακούσει όλα αυτά και σε κάποιο βαθμό όλα αυτά παίζουν ένα ρόλο στις σχέσεις, αλλά και αυτά να μην υπάρχουν, έρχεται μετά από κάποιο διάστημα η στιγμή που ο έρωτας και το πάθος παραχωρούν την θέση τους σε άλλα συναισθήματα.

Γι αυτά και μερικά άλλα ακόμα θα ήθελα να πούμε σήμερα, για να ησυχάσω και να πάψουν να με τρώνε, διότι ως γνωστό, αν δεν τα φέρω να τα συζητήσουμε και τα αφήσω … πολύ απλά θα με φάνε.  Αλλά δείξτε λίγο υπομονή να ακούσουμε λίγη μουσική πρώτα, να βρούμε τον ρυθμό μας.

Είπαμε στην προηγούμενη εκπομπή ότι ο έρωτας είναι βραχύβιος και υπάρχει μόνο και μόνο για να φέρει τους δυο ανθρώπους κοντά.  Μετά υπάρχουν άλλα συναισθήματα που υποκαθιστούν τον έρωτα και κατά κάποιο τρόπο εξασφαλίζουν μακροβιότητα στην σχέση.  Έρχεται η αγάπη, αλλά αν όμως αυτό δεν συμβεί, η σχέση έχει τελειώσει.

Ναι, ο χρόνος είναι ένας συντελεστής που μπορεί να σκοτώσει το πάθος, όμως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν βοηθάει να πετάμε τις ευθύνες από πάνω μας και να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.  Το έχουμε πει και σε άλλη εκπομπή, τότε που μιλάγαμε για τα καλά παιδιά και τα κακά αγόρια.  Όταν ο σύντροφος σου σε θεωρεί δεδομένο και θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα για να σε κερδίσει και να σε κρατήσει κοντά του, τότε το τέλος βρίσκεται πολύ κοντά και το να το παρατηρείς σαν θεατής, δεν θα βγάλει πουθενά.

Και τελικά σκεφτόμουν, αν πεις να αναλάβεις την ευθύνη για την σχέση σου, δεν μιλάμε τώρα αποκλειστικά για έγγαμη σχέση, αλλά για σχέσεις γενικά, το να αναλάβεις λοιπόν το τιμόνι και μαζί το ποσοστό της ευθύνης που σου αναλογεί, γιατί μην ξεχνάμε σε μια σχέση υπάρχουν δύο πρόσωπα, θα μπορούσε αυτό να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων;  Είναι αυτό κάτι ρεαλιστικό ή κάτι καθαρά θεωρητικό;

Κι ερχόμουν μετά να σκεφτώ για ποιο λόγο σβήνει το πάθος σε μια σχέση.  Ναι, τα παιδιά, ο χρόνος που περνάει, η παραμέληση του εαυτού μας, η ρουτίνα, η έλλειψη χρόνου ανάμεσα σε χιλιάδες υποχρεώσεις, η συνήθεια και το να θεωρείς τον άλλον δεδομένο, η έλλειψη επικοινωνίας, χιλιάδες οι λόγοι!  Και η αποξένωση είναι πλέον τότε μια πραγματικότητα.

Εγώ, το είπα και στην άλλη εκπομπή, θα έβαζα την επικοινωνία στην κορυφή της πυραμίδας, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα.  Μέσα από την επικοινωνία θα μεταφέρει ο ένας στον άλλο τις επιθυμίες του και η έμπρακτη ανταπόκριση του άλλου, που είναι κι αυτό μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας, θα είναι αυτό που θα δυναμώσει την σχέση και θα την πάει μπροστά.

Είναι ωραίο όταν είσαι ερωτευμένος να λες ότι θα έκανες τα πάντα για τον σύντροφο σου, αλλά το θέμα είναι τι είσαι έτοιμος να κάνεις, όταν τελειώνει ο μήνας του μέλιτος κι εδώ είναι πολύ σημαντικό να θυμάται κάποιος ότι κάθε μέρα είναι σαν μια καινούρια αρχή και τα σ’ αγαπώ που είπαμε χτες, ανήκουν στο χτες.

Μπορεί και να θυμάστε μια ταινία, που η κοπέλα υπέφερε από αμνησία και κάθε πρωί που ξυπνούσε, δεν θυμόταν τίποτα και δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει.  Adam Sandler και Drew Barrymore έπαιζαν.  Γεμάτη συμβολισμούς θα την έλεγα αυτή την ταινία, με την έννοια ότι είχε πολλές αναφορές στην πραγματικότητα που βιώνουν πολλά ζευγάρια.  Κάθε πρωί εκείνος έπρεπε να της θυμίσει ποιος είναι και να την κάνει να τον αγαπήσει ξανά.  Κάθε μέρα.  Πόσο όμορφο θα ήταν, αν το κάναμε όλοι μας αυτό και ανεξάρτητα από αμνησία!







DON'T MESS WITH CATS - They are lions in disguise
On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!

Το post γρατζουνίστηκε responsibly από το * Κεραμιδόγατο

Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)



DON'T MESS WITH CATS - THEY ARE LIONS IN DISGUISE
Live On Air: κάθε Παρασκευή στις 7 το βράδυ
On Replay: Σάββατο πρωί στις 10, αχάραγα με τον πρώτο καφέ. Bring the cake!
Όλες οι αναρτήσεις και το περιεχόμενο εδώ, γρατζουνίστηκαν responsibly από το * Κεραμιδόγατο
Όσοι δεν πρόλαβαν τις ζωντανές εκπομπές, οι εκπομπές διατίθενται στο Mixcloud, σε πακέτο για το σπίτι ;-)


Forget Me Not - Ακολουθήστε το Κεραμιδόγατο:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ